ARKADAŞLAR SİTEMİZ TAŞINMIŞTIR YENİ YERİMİZ www.gencbozkurtlar.deriz.biz ve www.bozkurtlar.de.tf
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ARKADAŞLAR SİTEMİZ TAŞINMIŞTIR YENİ YERİMİZ www.gencbozkurtlar.deriz.biz ve www.bozkurtlar.de.tf

AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Yaralı polisin başına ateş etti!

YazarMesaj
REİS
Mareşal
Mareşal
REİS

Erkek

Yaralı polisin başına ateş etti! Empty
MesajKonu: Yaralı polisin başına ateş etti!   Yaralı polisin başına ateş etti! Icon_minitimeÇarş. Tem. 09, 2008 1:58 pm

Saldırgan yerde yatan polisin silahını alıp, kafasına iki el ateş etti...!

İstinye'de bulunan ABD Konsolosluğu sabah saatlerinde kanlı bir saldırıya sahne oldu.

Gri bir Ford Fopcus marka araçla konsolosluğun önüne saat 10.55 sıralarında gelen 4 saldırgandan biri araçtan inerek kapıdaki güvenlik görevlisinin bulunduğu noktaya girdi. Kanal D'nin haberine göre, saldırgan silahla güvenlik noktasındaki polise iki el ateş etti. Polis memuru yaralanarak yere düşerken, saldırgan yaralı polisin silahını alarak kafasına iki el daha ateş açtı. Bu sırada başka bir güvenlik görevlisi de saldırganı öldürdü.

Yaralı polisin başına ateş etti! Abdkonsolos_saldiri15

İstanbul'da ABD Başkonsolosluğuna yapılan saldırıya tanık olan Gazeteport Muhabiri Mertcan Semerci, Gazeteport'un sitesinde olayı anlattı. Semerci gördüklerini şöyle aktardı:

“Amerika'ya okumak üzere gidecek kuzenim için sabah erken saatte ABD Konsolosluğu'na gittik. Ben dışarıda bekliyordum. Saat 10. 50'de oturduğum (konsolusluk girişinin karşısı) kafede 2 cılız silah sesi duydum. Olay yerine kafamı çevirdiğimde manzara şöyleydi; güvenlik kulübesinin önünde güvenlik görevlisi olduğunu sandığım kişi yerde yatıyordu. Anladığım kadarıyla bu görevli, kendisine sessizce yaklaşan kızıl sakallı ve yelekli terörist tarafından vurulmuştu. Saldırganlardan birisinin yerde yatan görevlinin silahını alarak tekrar görevlinin sırtına ateş ettiğini gördüm. Çok soğukkanlılıkla ateş etti. Arkasındaki sakallı saldırganın da diğer güvenlik görevlilerine ateş ettiğini gördüm. Kısa bir süre içinde iki saldırganın da güvenlik görevlilerince vurulduğunu gördüm. Ve ortalık karıştı."
Yaralı polisin başına ateş etti! Abdkonsolos_saldiri14

POLİS ALARMA GEÇTİ

Saldırının ardından İstanbul polisi alarma geçti. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, polise saldırının yaşandığı ABD Başkonsolosluğu'nun önüne geldi. Olay yerinde polislerden bilgi alan Cerrah, görgü tanıklarıyla konuştuğu görüldü. Bu arada saldırganların kimlik tesbiti yapılıyor.

'TERÖRE CEVAP' DİYE İNŞA EDİLMİŞTİ

"Kartal Yuvası" diye adlandırılan yeni bina 9.3 hektarlık bir alana kuruldu. Yapımına Kasım 2000'de başlanan binanın tasarımı Amerikan Zimmer Gunsul Frasca Mimarlık ile Türk Turgut Alaton Mimarlık tarafından yapıldı. Konsolosluk 83 milyon dolar mal oldu.
Yaralı polisin başına ateş etti! Abdkonsolos_saldiri16

Dokuz şiddetindeki depreme dayanıklı olarak yapılan yeni konsolosluk binasının yapımında kullanılan malzemeler, ABD'den gemilerle özel olarak getirtilirken, inşaat sırasında en son teknolojiden faydalanıldı. 24 saat termal kamerayla gözlenen binada güvenlik sistemine 5 milyon dolar (7.1 trilyon lira) harcandı. Çevre düzenlemesi 1.4 trilyon liraya mal oldu.

Yaralı polisin başına ateş etti! Abdkonsolos_saldiri17
9 şiddetinde depreme dayanıklı olarak inşa edilen komplekste, personel ve güvenlik elemanlarının kalacağı lojmanlar da yer alıyor. Güvenlik önlemlerinin çok yoğun olduğu bina, 11 Eylül saldırısının ardından ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell tarafından "Terörizme verilen bir cevap" olarak nitelenmişti.
http://www.bozkurtlar.net.tf

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-